ymcafoto

 

Vrijdag 23 mei 2014,

Deelnemers: Fransiska, Louise, Anja, Max, Mark, Frank, Colin, David, Maciej, Thimo, Onno , Sander en Daniel.

Leiding: Ernst,Frieda, Yolanda, Bathus , Theresia en Mathijs(zaterdag aankomst)

 

 

Op deze mooie vrijdag om 17.30 vertokken we in zeer goede, enigszins  opgewonden stemming , in de richting van het YMCA kamp te Leusden . Maar voor we daarom aankwamen moesten we eerst nog even eten. Ernst had  daarom gereserveerd in het pannenkoekenrestaurant Bergzicht  in Woudenberg. De keuze aan pannenkoeken was reuze, en erg lekker.  Toch waren er nog twee onder ons die de voorkeur gaven aan frikadellen en friet. Een uurtje later was het dan zover, we reden in grote stofwolken vanwege het droge zandweggetje het terrein op van het YMCA. Na dat Ernst en Frieda ons aangemeld hadden en de rest de speeltuin onveilig hadden gemaakt, gingen we ons installeren. We hadden het kamp Hei toegewezen gekregen.  De tenten werden verdeeld, de jeugd sliep met matrassen op de grond, terwijl de leiding werd verdeeld over 3 tenten met 2 bedden erin. Ernst kreeg een tent toebedeeld met Balthus, (Of Balthus daar zo blij mee was, Ernst staat bekend om zijn gesnurk) .En ook Ernst was enigszins teleurgesteld, hij had namelijk  voorkeur voor een vrouwelijke tent genoot. Nadat een ieder geïnstalleerd was,  werd de bal gepakt en op het naastgelegen voetbal terrein  door de jeugd en  Ernst een balletje getrapt. Ernst had zijn voetbal tenue ervoor aangetrokken. Roze, rood overhemd, driekwart broek , grijze sokken en sportschoenen. Ernst zag er na afloop net zo roze rood als zijn overhemd. De rest van de avond werd door gebracht in de speeltuin of in het kampement onder genot van een drankje en chips. Om half twee gingen we onder zeil,  al waren die nog gezellig door bleven kletsen tot in de zeer vroege uurtjes.

 

Na een korte nacht, waren de meesten rond een uur of acht weer in het land der levenden, en gingen we met een man of drie,  met de bolderkar, het ontbijt bij het hoofdgebouw afhalen. Dit bestond uit witte en bruin brood, vele soorten beleg, gekookte eieren, thee en melk. We hadden meer dan genoeg mee gekregen, want het was ook bedoeld om lunchpakketten van te maken. (wat we niet goed begrepen hadden). Na dit prima ontbijtje stond om half elf de zeephelling op het programma. Balthus had zich de taak toegezegd om de baan goed in te zepen. Dit deed hij met verve, en even later was  Max de eerste die van de helling naar beneden gleed.  Even later gleden de meeste van ons van helling,  ook probeerde ze om weer de helling op te klimmen. Groene zeep en water zorgden voor een spektakel.  Ook Colin, Louise en Fransiska, die de kat uit de boom keken moesten er aan geloven. Ernst gedroeg zich weer als een jonge hond en pakte deze drie bij kop en kont. Na enige aarzeling kwamen Colin en Louise ook helemaal los, en genoten ze ook voluit. Na afloop ging we lekker onder de warme douche om zand en vuil af te spoelen. De grootste wildebrassen ontdekten toen schrammen en blauwe plekken,maar dat mocht de pret niet meer drukken.

 

En toen gingen we lunchen…. Mathijs en Daniel waren ondertussen aangekomen en hadden zich geïnstalleerd . We pakten de overgebleven spullen en dekten de tafels. We hadden na de zeephelling ontzettend veel trek gekregen en er werd dan ook flink gebunkerd. Op het gegeven moment was alles op, en gingen we twijfelen of het overgebleven eten wel voor de lunch was bedoeld. Ernst dacht van niet want we hadden geen spullen er bij gekregen om er lunchpakketjes van te maken. Ernst toog samen met een paar anderen en bolderkar, naar het hoofdgebouw om de lunch op te halen. Daar stonden nog  lunchspullen. Ernst zei dat hij de lunch kwam ophalen, en de jongen zei zonder te controleren, neemt u maar mee. Terug gekomen lunchten we lekker verder. Vreemd was wel dat op de vleeswaren het woord ”bos” was geschreven;De naam van een ander kampement. Nadat we waren uit gegeten gingen we met bolderkar een teil warm water voor de afwas, halen. Ook dit is verkrijgbaar bij het hoofd gebouw. Daar aangekomen, was er consternatie. De lunch van “”Bos” was verdwenen. Nadat het mysterie was opgehelderd en we teruggekeerd op kamp “Hei”, waren we het wel over eens dat de  gestolen knakworsten toch best goed gesmaakt hadden.

 

Om twee uur gingen we aan de bungy run. Na een wat tam begin tussen Sander en Theresia, werd er steeds fanatieker aan de elastieken getrokken. Vooral door “sabotage”en “hulp bieden’’ aan degene dia aan elastiek trok, ontstonden de mooiste valpartijen. Menigeen heet letterlijk zand gehapt. Vooral Ernst zat vol meesterlijke “valse”’ ideeën. Qua kracht kwam Mathijs als winnaar uit de bus. Hij wist namelijk het paaltje dat in het midden stond als enige te grijpen en aan het gekraak te horen, zal het paaltje geen lang leven beschoren meer zijn. Al met al een geweldig uurtje elastieken.

Hierna hadden een kleine rustpauze, met een drankje en een koekje genietend in de zon. Bathus en Theresia moesten zo bij komen van alle inspanningen, dat  ze even een powernap namen.

Daarna stond midget golven op het programma. Na dat de groep was onderverdeeld in kleine groepje, gingen we ijverig aan de slag om zo met zo weinig mogelijk slagen het balletje in het juiste gat te doen rollen. Ernst moest helaas afscheid nemen, wegens verplichtingen elders. De verrassende winnaar was Daniel( met wat hulp van Sander). Tweede werd Colin en de derde plaats was voor Frank. De prijsuitreiking hiervan geschiedde na het eten van de soep en voordat we gingen bbq en. De winnaars kregen alle drie een beker , medaille en een spelletje. Ondertussen had Balthus met behulp van een föhn de kolen goed heet gekregen, en konden we ons te goed doen aan de hamburgers, saté en de frikadellen. Ook het brood, sauzen en salades werden met smaak verorberd. Nadat we de afwas in sneltreinvaart hadden gedaan, gingen Sander en Thimo op damesjacht. Nadat dit niet echt succesvol was afgelopen voegden zich bij de anderen, die zich prima vermaakt in de disco die in het hoofd gebouw werd gehouden. Na de disco, waren de meeste moe, en was om 1 uur ’s nacht al aardig stil in kamp”Hei”.

 

Zondag ochtend rond een uur of acht kwamen de meeste redelijk uitgerust uit hun tent gekropen. Na weer een prima ontbijt togen naar het stukje bos waar we gingen lasergamen. Na enige instructie en het uitdelen van het materiaal konden we aan de gang met een proefpotje , en elkaar proberen uit te schakelen. Nadat iedereen door had hoe het werkte,werden we in 2 kampen verdeeld.  Het groene team bestond uit :Bathus, Mathijs, Anja, Sander, Thimo, Colin, Frank en Fransiska. Team zwart uit: Louise, Onno,Yolanda, David,Max, Maciej,Mark en Theresia. De eerste strijd werd nipt gewonnen door het groene team met 6 hits verschil. Thimo bleek een echte killer te zijn. Hij had verreweg de meeste kogels afgevuurd, gevolg door Anja, die deze eer bij het tweede potje toekwam. Balthus werd als minste geraakt. Het tweede potje werd overduidelijk door het zwarte team gewonnen. Max en Theresia hadden de meeste tegenstanders weten te raken. Het was zeer vermakelijk om in het bos rond te kruipen, en oorlogje te spelen. Alleen Sander vond het toch wel een beetje moeilijk te verteren dat zijn moeder hem zo vaak geraakt had.

Na vlug wat limonade te hebben gedronken en er 3 teams waren gemaakt, gingen we verder met een gps tocht. Team 1 en 3 deden het uitstekend. Alleen team 2, met o.a. Frieda en Theresia liepen toch wel eens verkeerd. Aan het eind van de tocht moesten met een metaaldetector op zoek naar de sleutel om de schatkist te kunnen openen. Na de schat te hebben verkregen, gingen we lunchen, deze keer wel met de voor bedoelde spullen.

Omdat we nog tijd over hadden voordat we moesten vertrekken, hebben we nog een race gedaan met 3 persoonssteps, waar David, Frank en Fransiska een goed op elkaar ingespeeld team. Toen was helaas tijd om de boel op te ruimen en te vegen. Al met al een geweldig kamp…..

Tot volgend jaar…..

De foto’s van het kamp zijn te vinden via de volgende link :

http://www.mijnalbum.nl/Album=6RJ3OHXO