Voor de 2e opeenvolgende keer hebben de heren van TTC Gorkum 1 een flink pak slaag gekregen. Werd vorige week thuis al met 8-2 verloren tegen FVT uit Rotterdam, nu werd uit tegen Alexandrië, eveneens uit Rotterdam, wederom met 8-2 verloren. Het is in de Hoofdklasse duidelijk even wennen.

Maarten Mans startte voor de Gorkumse formatie maar had tegen zijn opponent weinig in te brengen. Zonder game kon hij weer naar de kant. Voor de gebroeders Menno en Koert van der Wal ging het eveneens snel en ook zij konden het vuur nog niet aan de schenen van de tegenstander leggen. Even leek het erop dat Menno en Maarten in het dubbelspel voor het eerste punt gingen zorgen. Na een 2-0 voorsprong ging het echter uiteindelijk in de laatste en beslissende game alsnog net mis. In het tweede deel ging het een stuk beter. Maarten wist het eerste punt op de borden te brengen na 5 matchpoints te hebben overleefd en ook Menno was in zijn tweede wedstrijd succesvol. Maarten kon er in de laatste fase nog een puntje bij pakken maar wederom werd er met het minimale verschil verloren. Omdat het bij Menno bleef bij 1 en Koert nog op zijn eerste overwinning moet wachten, stond er na afloop 8-2 op het scorebord.

Stand
———————————–
Alexandria ’66 4           2 – 15
FvT 3                            2 – 13
Docos-wolkyshop.nl 1  2 – 12
Taverzo 3                     2 – 12
HTTV-070 1                  2 –  9
Papendrecht 1              2 –  8
Zoeterwoude 1              2 –  7
Gorkum 1                      2 –  4