Met 14 senioren en 3 junioren van team 1 gingen we op vrijdag 27 mei de strijd aan om clubkampioen te worden. Dat er een nieuwe clubkampioen zou komen stond al vast vanwege de afwezigheid van Maarten Mans. Ook teamgenoot Emil deed niet mee en mede gezien zijn vorm vielen er 2 kanshebbers af. Even leek ook Marcel door een blessure af te haken maar hij wilde het toch gaan proberen.

Met Koert als 1e geplaatst gingen we de clubkampioenschappen van start. Er waren 4 poules, 1 van 5 en 3 van 4. Het systeem laat iedereen toe in de 2e ronde alleen moest de nummer 5 van poule 1 na de poulefase afscheid nemen van het toernooi. De top 4 groepshoofden kenden geen problemen, de wedstrijden om plek 2 en 3 in de poule waren voorzien van meer spanning. Over het algemeen gingen de wedstrijden conform plaatsing en waren er weinig verrassingen te melden. Enige verrassing was wel dat Ruud Slingerland in zijn poule als laatste eindigde, mede door een knappe overwinning van jeugdlid Thimo Luijsterburg op Ruud. Het onderonsje in de eerste poule van 5 man tussen jeugdleden Sander Klein en Jonne Poels werd gewonnen door Sander, dit bleek ook de sleutelwedstrijd te zijn in deze poule. Sander was nog wel dicht bij een sensatie tegen Bernard Janssen maar moest in de 5e set met 13-11 capituleren.

Zo gingen we met 16 man de 2e ronde in. Ook hier zaten niet heel veel verrassingen in. Wellicht dat de overwinning van Erik Baerveldt op Chris Toenders een verrassing was, maar dat was dan ook het enige.

De kwartfinales zagen er als volgt uit:

Koert – Erik

Marcel – Cors

Menno – Edwin

Wilco – Nochan

De wedstrijd die er hier uitsprong was die van Menno tegen Edwin. Edwin ging vol de strijd aan en won verrassend de eerste set. De 2e set werd na een 8-6 voorsprong door Edwin uit handen gegeven, zo was de wedstrijd weer in evenwicht. In de 3e set vlogen de setpunten over en weer, helaas voor Edwin weer net niet. De 4e werd uiteindelijk ook met 2 punten verschil door Menno gewonnen.

De overige wedstrijden gingen redelijk eenvoudig naar Koert, Marcel en Wilco.

De halve finale leverde een broederstrijd op (niet de eerste in de geschiedenis) en de eerste test voor Marcel. Wilco bood hem goed partij en zijn trainingen van de laatste maanden betaalden zich aardig uit. Hij verloor weliswaar de eerste set maar kwam toch knap op 1-1. In de 2e en 3e set stond hij beide keren redelijk ruim voor maar de spanning leek hem parten te spelen. Marcel kon mede op basis van ervaring en zijn ingespeelde backhand zich opmaken voor de finale. 

De andere halve finale werd een ware thriller en slijtageslag. In de eerste set gaf Koert nog een voorsprong weg van 10-7 maar kon uiteindelijk de set toch nog met 13-11 naar zich toe trekken. Ook set 2 ging gelijk op maar ging met 11-9 naar Menno. Net als in set 1 had Koert ook een constante voorsprong in set 3. Ook hier gingen we weer naar 10-10 en deze werd uiteindelijk met 12-10 door Koert gewonnen. Set 4 was ook een gelijk opgaande game waarbij wederom het verschil met 2 punten werd beslecht, dit keer door Menno. Zo was de stand 2-2 en Marcel keek rustig toe hoe het energie peil van de gebroeders aan het dalen was. De vijfde set was nog het spannendst wat gezien de vorige setstanden al bijna niet kon. De eerste setpoints kwam met 10-9 en 11-10 op naam van Menno. Op 12-11 kreeg Koert zijn eerste matchpoint maar ook hij verzilverde deze niet. Uiteindelijk was het Menno die met 15-13!! de overwinning naar zich toe trok. Wederom ging er een kans voor de eindoverwinning aan de neus van Koert voorbij die hij op basis van deze avond en de competitie ook best wel verdiende. Helaas krijg je niet altijd datgene wat je verdient.

De laatste 2 wedstrijden hadden zich aangediend, inmiddels was het zaterdag geworden. Wilco ging frisser van start dan Koert om plek 3, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Net als in de halve finale had Koert er weer zin en zo ging de wedstrijd mooi gelijk op. Na 1-1 en een 2-1 voorsprong van Wilco leek een verrassing in de maak. Koert herstelde dit door weer op 2-2 te komen. In set 5 zag je dat de slijtageslag van de halve finale ook Koert niet onberoerd had gelaten en zo kwam toch Wilco als verrassende winnaar uit de bus. Met 11-9 in de vijfde set ging Wilco er met z’n eerste prijs bij TTC ervan door.

De finale was een wedstrijd waarbij Marcel echt werd getest qua blessure. In set 1 was hier niet veel van te merken, met verzorgd spel pakte hij vrij eenvoudig de 1e game. Daarna werd er meer van Marcel gevergd qua lichamelijke inspanning en werd het meer en meer duidelijk dat het al met al iets te veel van het goede was. De 2e game ging naar Menno en in de 3e game ging het ook rap naar 10-3. Maar deze 10-3 ging naar 10-9 en Marcel kreeg weer zicht op meer. Het slotpunt ging echter naar Menno en na deze deceptie was het pleit zo goed als beslecht. Toch werd het in game 4 ook weer redelijk spannend. Op 10-9 kreeg Menno z’n eerste matchpoint die hij in tegenstelling tot de halve finale wel gelijk benutte.

Einduitslag:

1e plaats: Menno van der Wal

2e plaats: Marcel Matla

3e plaats: Wilco van der Ham