Gisteren was het weer zover…de jaarlijkse slotavond voor de jeugd!! Met 20 enthousiaste deelnemers brak de strijd rond 18:30 uur echt los..!

IMG_20160701_184825

 

IMG_20160701_183554IMG_20160701_183508

Er werd in duo’s gespeeld die willekeurig gevormd werden door de namen uit een pot te trekken door de notarissen, Casper, Reuben en Daniël. De duo’s gingen vervolgens de strijd aan met elkaar waarbij het winnende duo steeds 2 punten kreeg, bij gelijkspel 1 punt en de verliezers geen punten. Er werd op tijd gespeeld, ongeveer 10 minuten per speelronde. Na elke ronde werden de standen genoteerd. Na 5 rondes was er 1 duidelijke winnaar met 10 punten: Thimo!!

Echter, de strijd om de 2e en 3e plaats was bij lange na nog niet gestereden: zo hadden we 2 mensen met 8 punten: Jonne en Jan-Willem (vader Joël). Die twee moesten het in een knock-outronde nog tegen elkaar opnemen door 1 game tot de 11 te spelen. De winnaar hiervan werd 2e, dat was Jonne met 11-3!

Dan het gevecht om de 3e plek: dit werd een ware titanenstrijd tussen Colin, Casper, Joël, Reuben, Sylvia en Arian. Alle 6 hadden 6 punten!! In een 2e knock-out serie van een game tot 11 punten kwamen de volgende deelnemers tegen elkaar uit, ook weer willekeurig door de notaris bepaald:

  1.  Reuben –  Joël:      9-11
  2. Sylvia     –  Colin:    9-11
  3. Arian      –  Casper: 7-11

Erg spannend en close dus! De winnaars Joël, Colin en Casper moesten ook nog tegen elkaar om uit te maken wie uiteindelijk 3e zou gaan worden!! Nu gingen ze allemaal los en gaven vanuit hun tenen alles wat ze hadden, wat een heel mooi schouwspel opleverde voor de toeschouwers die massaal aanmoedigden. Iedereen zat werkelijk op het puntje van de stoel (bank); zo’n strijd is zeldzaam!!!

De strijd ging verder tussen de mannen:

  1. Colin – Casper: 10 – 12
  2. Joël – Colin:        9 – 11
  3. Casper – Joël:     5 – 11

Met een fanatisme waar zelfs Ding Ning niet aan kan tippen won Colin dus uiteindelijk met slechts 1 punt verschil op onderling resultaat van Joël!!!!

IMG_20160701_201309IMG_20160701_200622IMG_20160701_201135

Daarmee waren de prijswinnaars bekend:

  1. Thimo
  2. Jonne
  3. Colin

Omdat we het zo jammer vonden voor Joël dat hij met slechts 1 punt verschil 4e werd, kreeg hij alsnog een 4e prijs! De troostprijs omdat ze niets had gewonnen ging naar Anja!! Na afloop werden onder het genot van een hapje en drankje de prijzen uitgereikt aan de deelnemers. De prijzen waren allemaal dingen die met de vakantie te maken hebben! De eerste prijs was een back-up batterij voor de mobiele apparaten, de tweede prijs een hoes voor de smartphone voor op de fiets en de derde prijs was een sportbidon. De 4e prijs en de troostprijs was een zaklamp die je zelf kan opladen door te draaien aan de slinger.

Hartstikke leuk om te zien en weer mee te maken, iedereen bedankt voor de inzet en de toeschouwers voor de support!!! Dit artikel zal uiteraard ook in de Topspin verschijnen, die komt rond half-eind juli uit!

Fijne vakantie en tot 22 augustus op de eerste maandagtraining!!

Mathijs Ras – Jeugdcommissie TTC Gorkum