In de strijd om het kampioenschap van de 1e klasse Holland-West hebben de heren van TTC Gorkum uitstekende zaken gedaan door in en tegen Zoetermeer met 0-10 te winnen. Bijkomend voordeel was dat de concurrentie op plaats 2 en 3 met 5-5 gelijk speelde.

Op voorhand werd, mede gezien de stand, een goed resultaat wel verwacht maar het moet uiteindelijk nog wel gebeuren. Maarten Mans en Marcel Matla kende in hun openingsduel weinig problemen en trokken deze wedstrijd in straight sets naar zich toe. Menno van der Wal was iets minder scherp begonnen maar na de 1e game te hebben verloren kwam hij nadien niet meer in de problemen. Ook in het dubbelspel van Maarten en Marcel moest 1 game worden afgestaan. In het 2e bedrijf was het wederom Menno die diep moest gaan. Pas in de laatste en beslissende game kwam het verschil boven drijven. Dit was gelijk het laatste hoogtepunt van de tegenstander. Nadien werd er zelfs geen game meer verloren; 0-10.

De stand na 7/8 gespeelde wedstrijden is als volgt

Gorkum                                            8-52

Papendrecht                                    8-47

HTTV-070 (Den Haag)                    7-44

Avanti (Hazerswoude)                     7-40

Scylla (Leiden)                                 8-29

Taverzo (Zoertermeer)                     8-18