Door een zeer ruime overwinning thuis tegen Scylla uit Leiden (9-1) heeft de Gorkumse formatie, met nog één wedstrijd te gaan, de koppositie overgenomen van HTTV-070 uit Den Haag.

Marcel Matla startte namens de thuisploeg en had niet veel moeite zijn eerste duel naar zich toe te trekken. Maarten Mans kende eveneens weinig problemen. Dat laatst gold helaas niet voor Menno van der Wal. In een spannend duel wist hij jammerlijk geen matchpoint te verzilveren en zag hij lijdzaam toe hoe deze pot naar de opponent ging. Het dubbelspel werd nadien weer vrij eenvoudig een prooi voor de thuisploeg. In het 2e deel van de wedstrijd moest alleen Maarten alle zeilen bijzetten om zich niet te verslikken. Gelukkig werd deze wedstrijd wel met het minimale verschil gewonnen. Dit was het tegelijkertijd het laatste wapenfeit aan Leidense kant. Geen van allen kwam in het laatste duel nog in de problemen en zo werd met duidelijke cijfers de tegenstander huiswaarts gestuurd; 9-1.

Doordat concurrent HTTV-070 niet verder kwam dan een 6-4 overwinning bij rode lantaarndrager Taverzo uit Zoetermeer, nam TTC Gorkum de koppositie weer over. TTC Gorkum ontvangt in de laatste wedstrijd Papendrecht, HTTV-070 reist af naar Avanti uit Hazerswoude.

Stand na 9 gespeelde wedstrijden is als volgt:

Gorkum          9-61

HTTV-070      9-59

Papendrecht    9-50

Avanti             9-48

Scylla              9-30

Taverzo           9-22

Vrijdag 2 december as. om 20:15 is iedereen van harte welkom om de heren van team 1 naar het kampioenschap te schreeuwen.