Op zondag 8 oktober gingen we met twee auto’s naar Leiden. Jonne, Deen, Julian, Colin, Gadder en Matthias speelden daar de afdelingsfinale van de meerkampen West. Sander en Thimo hadden zich ook geplaatst maar waren helaas ziek.
Om 9 uur waren we er. Om 10 uur ging het toernooi, na fotomoment, van start. Tonnie en Ben waren er om te coachen. Het niveau was in deze tweede ronde duidelijk hoger als in de eerste ronde. Jonne (junioren) won 1 partij. Julian en Gadder (kadetten) wonnen er beide 2. Colin (kadet) slaagde er niet in om een partij te winnen. Deen (pupil) was in 5 van de 8 partijen de sterkste en gaat door naar de kwartfinale in december. Matthias (welp) won alle 4 de partijen en heeft zich daarmee ook geplaatst voor de kwartfinale.
De sfeer was plezierig: de jongens werden niet alleen gecoacht door Tonnie en Ben maar coachten ook elkaar om elkaar te stimuleren een wedstrijd te winnen of zo goed mogelijk door te komen. Eind van de middag gingen we weer terug naar Gorinchem.
De meisjes welpen speelde vandaag hun afdelingsfinale meerkampen in Rotterdam. Evelyn won in de eerste poule 1 partij en plaatste zich daarmee voor de troostronde: daar won ze alles. Een mooie prestatie.
Tonnie en Ben weer bedankt voor het coachen. Deen en Matthias succes op 3 december bij de kwartfinale van de meerkampen!!