Op zaterdag 13 januari waren de Zuid-Hollandse kampioenschappen. Namens Gorkum speelden Jonne, Hidde, Joël, Wessel, Julian, Colin en Matthias. Deen en Gadder waren helaas ziek.
Jonne speelde in de hoogste klasse: de jongens junioren B. Hij had een moeilijke poule met hoog geplaatste landelijke spelers. Jonne wist met goed spel als eerste door te gaan naar de kwartfinale. Daar trof hij een landelijk A speler. Jonne wist knap te winnen. Vervolgens moest hij de halve finale spelen. Daar bleek zijn tegenstander helaas een maatje te groot. In de wedstrijd om plaats 3/4 wist hij net niet te winnen. Dus een vierde plek voor hem. Een heel mooi resultaat Jonne!
Hidde, die uitkwam in junioren C, had een valse start aan het begin van het toernooi: hij verloor al z’n wedstrijden in zijn poule. Hij herpakte zich in de troostronde en kwam tot de finale. Helaas kon hij zijn finale niet winnen. Joël kwam ook uit in junioren. Hij speelde een goed tournooi! Hij werd tweede in zijn poule plaatste zich voor de kwartfinale. In de kwartfinale won hij en dus kon Joël zich opmaken voor de halve finale. In de halve finale won hij helaas niet en ook de wedstrijd om plaats 3/4 wist hij niet te winnen. Wessel kwam uit in junioren E. Hij won in zijn poule 1 wedstrijd. Hij werd derde in zijn poule. In de kwartfinale van het troosttoernooi bleek zijn tegenstander te goed.

Julian speelde in de hoogste kadetten klasse. Hij was ingedeeld bij voornamelijk landelijke spelers. Van te voren waren zijn kansen dus niet heel groot, maar met fantastisch spel slaagde hij er toch in zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In de kwartfinale was zijn tegenstander echter te goed. Julian is een stabiele speler die het altijd goed doet!
Colin speelde bij de kadetten C. Daar werd hij tweede in zijn poule en plaatste zich voor de kwartfinale. Daar verloor hij helaas. Colin is de laatste tijd enorm gegroeid in zijn spel!

Matthias, welp, speelde mee met de hoogste pupillenklasse, de pupillen met een B-licentie, omdat hij een a licentie heeft. Deen zou ook uit komen in die klasse maar hij was helaas ziek. Matthias werd tweede in zijn poule en plaatste zich daarmee voor de halve finale. Daar bleek zijn tegenstander (promotieklasse) te goed. Matthias werd derde.
Daarna moest hij nog de welpenfinale spelen. Hier wist hij te winnen en dus is hij Zuid-Hollands kampioen bij de welpen!
Het was weer een mooi kampioenschap! Al was het soms wel lang wachten voor je weer moest spelen, Matthias bijvoorbeeld moest meer dan 3 uur wachten tot zijn volgende wedstrijd.

Sander Poels en Jannet Scheurwater bedankt voor het rijden!

En als toetje een mooie clubprijs!
Bij de prijsuitreiking bij de ZHK kwam er nog een mooie prijs bij voor de club. Door het veel en goed spelen van toernooien door jeugd spelers van  TTC Gorkum  krijgt de club een cheque van 300 euro, de tweede prijs! En dat is natuurlijk altijd welkom!

Een groot compliment aan de onze spelers is dat er veel animo is om mee te spelen met de toernooien. We doen regelmatig mee met 8 spelers. En de sfeer is goed: alle spelers hebben oog voor elkaar en helpen elkaar met inspelen stimuleren elkaar in de wedstrijden! Het elkaar coachen helpt elkaar om het beste te laten zien. Daar mogen we best trots op zijn!!

Op naar het volgende toernooi in Soest en de komende competitie! De prijs moet besteed worden aan het meedoen aan de jeugdtoernooien door onze spelers.