Gisteren zaterdag 26 mei was weer de ochtend van de jaarlijkse jeugdclubkampioenschappen. Van 09:00 – 13.00 uur streed de TTC Gorkum jeugd weer om de punten, de eer en de lol.

Er hadden zich 10 enthousiaste deelnemers verzameld. De eerste deelnemers stonden voor 08:30 uur al te wachten. De deelnemers waren: Sander den Ottelander, Evelyn, Hidde, Jonne, Gadder, Colin, Julian, Joël, Matthias en Wessel. Na enkele inspeel minuten konden we van start, de senioren waren zo aardig om alle tafels te laten staan vrijdag. Joël had al een indeling gemaakt van poules. Er werd gestart in twee poules van vijf, dus twee vijfkampen.
Poule 1 bestond uit: Jonne, Gadder, Joël, Matthias en Sander.

Poule 2 bestond uit: Hidde, Julian, Colin, Evelyn en Wessel.

Dit leverde al spannende partijen op, waarbij hard gestreden werd! Zo won Matthias heel mooi in een vijfde game van Joël, en Gadder won in vijfde games van zowel Joël als van Matthias! Gadder toonde zich in vorm en plaatste zich zo voor de volgende fase samen met Jonne, die alle vier de partijen won en met Matthias die 2 winstpartijen had.

In poule 2 won Julian in 3 games van Colin en in 4 games van Hidde! Ook Julian bleek erg scherp te spelen! Hidde won ook van Colin en speelde netjes mee! Er was ook publiek, mevrouw Chen en Loan Kha zaten als supporters op de bank. Ook de moeder van Sander kwam kijken. Wilco van der Ham, net terug van 2 maanden Afrika, kwam ook kijken en vond het zo leuk dat hij de finale is gaan tellen!

Vervolgens de kwartfinales waar Jonne won van Wessel. Vervolgens won Matthias van Hidde in 4 games! Erg goed gedaan. Gadder won vervolgens van Colin, in 4 games, waarbij de laatste game 19-17 was in het voordeel van Gadder. Tenslotte Joël tegen Julian, waarbij Julian te sterk bleek, hoewel de 3e game 13-11 was, dus erg close!

De halve finale was een duel tussen Jonne en Matthias waarbij Jonne won in 4 games. Echter, de eerste game was Jonne nog niet wakker en verloor hij met 2-11 van Matthias! Maar gaandeweg kwam Jonne sterk terug en wist de partij naar zich toe te trekken.
Julian stond tegenover Gadder waarbij Gadder verrassend sterk stond te spelen maar Julian uiteindelijk won. Het was wel een erg felle strijd, hij had er 5 games voor nodig: de eerste 2 games waren in het voordeel van Julian, maar Gadder kwam sterk terug en sleepte de andere 2 games in de wacht. Vervolgens was de 5e game voor Julian.

De pupillenronde was tussen Sander en Evelyn, waarbij Sander heel knap in 3 games won, met 11-8, 11-6 en 11-8. Daarmee was hij winnaar van de troostprijs.

In de finale tenslotte stonden Jonne en Julian tegenover elkaar voor plek 1 en 2. Jonne bleek te sterk voor Julian en won in 4 games met 4-11, 11-6, 11-7 en 11-4. Vervolgens streden Matthias en Gadder om de 3e plaats, waarbij net als in de poulefase Gadder won van Matthias, nu in 4 games i.p.v. 5, zij het net met 10-12, 11-7, 14-12 en 12-10.

Uiteindelijk resulteerde de felle strijd dus in de volgende stand:

1e – Jonne
2e – Julian
3e – Gadder
Troostprijs – Sander

Het was een erg leuke ochtend met hele mooie partijen, ondanks de warmte buiten!! Joël en Wilco bedankt! Ook Wessel voor het tellen en de fotografie!