Zaterdag 27 oktober jl. werd het jaarlijkse ELAR toernooi in Meerkerk gehouden. Naast een behoorlijke delegatie jeugd, was er eveneens veel animo bij de senioren.

Zaterdag 08:30 gingen bij Sporthal De Linde de deuren open. Na wat inspeeltijd en de nodige opstartproblemen bij de toernooileiding (de printer werkte voor de verandering weer eens niet) werd een uur later gestart met de eerste wedstrijden. Het toernooi wordt volgens het Zwitsers systeem gespeeld hetgeen inhoudt dat, ondanks dat je in verschillende klasses speelt binnen de groep, je in principe steeds tegen gelijkwaardige spelers gaat spelen. Win je veel, speel je tegen spelers die ook veel winnen. Verlies je veel, vice versa.

De senioren werden in drie verschillende groepen ingedeeld, te weten A t/m C. Groep C beet het spits af tezamen met de jeugd. In groep C was Tilly namens TTC Gorkum ingedeeld.  Nadien startte groep B. Hier deden Natali, Ernst en Julian mee. Last but not least groep A. In deze groep waren Sander, Hidde, Wilco en Koert ingedeeld.

De dames hebben lekker gespeeld. De resultaten waren wat te wisselvallig om later op de dag in aanmerking te komen voor de finalerondes. Het enthousiasme was er niet minder om. Hulde daarvoor.

Ernst begon, ondanks dat hij nog niet veel minuten had gemaakt dit seizoen, goed aan het toernooi. Gaandeweg de dag bleek de vermoeidheid er wel langzaam in te sluipen. Ook hij kwam uiteindelijk tekort voor het eindspel. Dit gold niet voor Julian. Hij kende een uitstekende ochtend en middag. Dit resulteerde in een finaleplek waar het gaat om de 4e klasse. Daar was hij andermaal succesvol en de eerste beker was een feit.

In de laatste groep gingen Sander en Hidde voortvarend van start en ook Koert was succesvol. Wilco had het niet in de ochtend en hierdoor liep hij de gedurende de dag achter de feiten aan. Gelukkig werd het spel van Wilco wel beter maar een finaleplaats zat er helaas niet meer voor hem in. Door het constante spel van Sander en Hidde kwam het in de middag tussen een clash met Koert. Laatstgenoemde kon het nog bolwerken tegen de jeugd maar met name Hidde bood fel en goed tegenstand.

Sander en Hidde kwamen uiteindelijk als beste 3e klassers bovendrijven en in de finale was het Sander die in het onderlinge duel aan het langste eind trok. Koert bereikte bij de 1e klasse de finaleronde. Hoewel hij zijn huid duur verkocht (alle games waren met 2 punten verschil) was hij niet opgewassen tegen 3e divisie speler Jeroen Holten van TTV Rijnsoever.

De Gorkumse delegatie waar het gaat om de senioren ging uiteindelijk met vier prijzen huiswaarts. Ook de jeugd liet zich niet onbetuigd en haalde eveneens vier prijzen. Niet in de laatste plaats ook door de fanatieke aanhang die in mooie getale aanwezig was. Al met al een hele geslaagde dag op diverse fronten. Dank ook Wessel Phaff voor de foto’s.