Afgelopen vrijdag 30 november tussen 18.00 – 20.30 uur vond het jaarlijkse Pepernotentoernooi weer plaats. 22 enthousiaste deelnemers gingen in dubbelpartijen met elkaar de sportieve strijd aan: jeugdleden, ouders, broertjes, zusjes. Erg leuk! Elke ronde werden de deelnemers random gekozen om in duo’s te spelen. Er speelden steeds 20 deelnemers dubbelpartijen en op de eerste tafel werd enkelspel gespeeld.

De speelrondes duurden ongeveer 7 minuten en elke partij die gewonnen werd, leverde 2 punten op, een gelijkspel 1 punt en een verliespartij nul punten.

Na 7 speelrondes werd er een halve finale gespeeld met een strijd om de nummer 3 tussen 5 deelnemers die 8 punten hadden behaald, in een game tot de 11 punten. Uiteindelijk werd Julian 3e.

Toen was het tijd voor de finale! Matthias en Gadder hadden zich al geplaatst met 10 en 12 punten in de voorrondes. Er werd een game tot de 5 gespeeld tussen de twee titanen! Dit leverde hele mooie games op! Onder toeziend oog van ongeveer alle andere deelnemers en toeschouwers won Gadder uiteindelijk in een zinderende vijfde game met 11-8 van Matthias!

Hierdoor mag Gadder zich een jaar lang de Pepernotenkoning / kampioen noemen!

Eindstand dus: Gadder 1, Matthias 2, Julian 3.

De prijsuitreiking vond plaats in de kantine en uiteraard bestonden de prijzen uit zakken pepernoten en taai taai!

Een geslaagde avond!