Op zaterdag 12 januari waren de Zuid-Hollandse kampioenschappen voor de jeugd in de Margriethal in Schiedam.
Gorkum deed met elf spelers mee. Jonne kwam uit in de hoogste klasse de junioren b. Hier wist hij mooi door zijn poule te komen maar in de kwartfinale kwam hij net een beetje te kort tegen een landelijk a speler.
Julian, Deen en Matthias speelde in de kadetten b klasse waar Julian en Deen bij elkaar in de poule zaten in die poule werd julian eerste en Deen tweede. In de kwartfinale wist Julian knap te winnen maar Deen verloor helaas. In de halve finale wist Julian niet te winnen. Uiteindelijk werd hij knap derde! Matthias werd derde in zijn poule en ging naar het troost toernooi daar wist hij de kwartfinale nog mooi te winnen maar in de halve finale kwam hij te kort waardoor hij niet de finale mocht spelen voor de pupillen.
In de junioren/kadetten c speelde Hidde, Bjarne en gadder. Gadder en Hidde werden knap eerste in hun poule en Bjarne werd tweede in zijn poule. In de 1/8 finale kon Bjarne helaas niet winnen van zijn tegenstander. In de kwartfinale wisten Gadder en Hidde te winnen. Gadder kon helaas zijn halve finale niet winnen en werd uiteindelijk vierde. Hidde won zijn halve finale wel en wist ook de finale te winnen. Een mooie eerst prijs!
Colin speelde in de junioren/kadetten d. Hij werd tweede in zijn poule. In het hoofdtoernooi wist hij knap alles te winnen en dus ook een mooie eerste prijs voor Colin!
Evelyne speelde bij de meisjes b waar ze knap als tweede naar het hoofdtoernooi ging. In de kwartfinale was haar tegenstander helaas letterlijk en figuurlijk een maatje te groot.
Sander en Jochem speelden in de welpen D. Jochem werd tweede in zijn poule en Sander derde. In het hoofdtoernooi verloor Jochem helaas zijn kwart finale. Sander verloor ook zijn kwart finale in het troosttoernooi.
Ook kregen we als club nog een cheque van 300 euro omdat onze jeugd zo actief mee heeft gedaan aan de toernooien in 2018. De prijs moet besteed worden ten gunste van de jeugdspelers.
De ouders weer bedankt voor het rijden.
Jeroen Rombouts dank voor de foto’s (die kunnen we mooi de komende tijd gebruiken!)

En bij de senioren editie van de ZHK op 13 januari is Natali eerste geworden in de H klasse!

Allemaal van harte gefeliciteerd!