Afgelopen vrijdag 06 december tussen 18.30 – 20.30 uur vond het jaarlijkse Pepernotentoernooi weer plaats. 33(!) enthousiaste deelnemers gingen in dubbelpartijen met elkaar de sportieve strijd aan: jeugdleden, ouders, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes.

Erg leuk! Elke ronde werden de deelnemers random gekozen om in duo’s te spelen. Er speelden steeds 24 deelnemers dubbelpartijen op de 6 grote tafels en daarnaast nog eens 4 spelers op de I Pong tafel, die Jan-Willem meegenomen had. Dat vergde echter wel wat behendigheid, aangezien de ballen heel snel over de tafel vliegen.

De speelrondes duurden ongeveer 10 minuten en elke partij die gewonnen werd, leverde 2 punten op en verlies 1 punt. Elke ronde zaten er gemiddeld 5 mensen aan de kant. Door Joel werd wel enigszins rekening gehouden met de speelsterkte zodat er geen hele sterke spelers tegenover minder goede spelers stonden en het niveau ongeveer vergelijkbaar was.

Na 5 speelrondes werd er een halve finale gespeeld, verdeeld tussen de sterke en minde sterke spelers. De sterke spelers gingen een strijd aan om de nummers 1 en 2 en de andere spelers om nummer 3 en 4.

Bij de sterke spelers waren dat: Jonne, Gadder, Matthias en Hidde die een best-of-three speelden.

In een spannende strijd verloor Jonne echter van Gadder en Hidde van Matthias.

Hierdoor kwam Gadder in de finale tegenover Matthias te staan.

De andere halve finale bestond uit een best-of-three van Sander tegen Jesse. Sander won uiteindelijk met 11-5 en 11-7, waardoor hij 3e werd en Jesse dus 4e.

Toen was het tijd voor de finale! Matthias en Gadder hadden er zin in! Er werd een best-of-three gespeeld tussen de twee titanen! Dit leverde hele mooie games op! Onder toeziend oog van ongeveer alle andere deelnemers en toeschouwers verloor Matthias de eerste game met 7-11, maar herpakte zich en zo won Matthias uiteindelijk de 2e en 3e game met 11-8 van Gadder!


Hierdoor mag in navolging van Gadder vorig jaar, Matthias zich een jaar lang de Pepernotenkoning / kampioen noemen!

Eindstand dus: Matthias 1, Gadder 2, Sander 3 en Jesse nr. 4.

De prijsuitreiking vond plaats in de kantine en uiteraard bestonden de prijzen uit zakken pepernoten en kreeg iedereen een chocoladeletter mee.

Een erg geslaagde avond!

Daarnaast werden teams 2 en 4 gehuldigd, die beide kampioen zijn geworden! Zie voor een artikel elders op onze website!


Joel en Mathijs werden bedankt voor de organisatie en rond 21.00 uur ging iedereen huiswaarts.