Afgelopen zaterdag waren de Zuid Hollandse Jeugdkampioenschappen in de Margriethal in Schiedam. Gorkum was goed vertegenwoordigd met 11 spelers. Ben en Joël waren er om samen met verschillende ouders de wedstrijden te coachen en onze spelers aan te moedigen en te genieten van alle sportiviteit.
Een lange dag, veel wedstrijden en aan het eind de prijsuitreiking waar Gorkum goed in meedeed.

Greg deed mee met de Welpen D en ging gedurende het toernooi steeds beter spelen.

Sander (pupillen/welpen D) wist in de enkel derde te worden. Goed gespeeld Sander!

Jochem (pupillen/welpen C) deed mee in een hoge categorie. Ondanks dat won hij knap een aantal wedstrijden. Helaas plaatste hij zich net niet voor het hoofdtoernooi.

Evelyn (meisjes B) werd knap 2e in het enkel toernooi. Top!

Sander en Marco haalden ook nog eens de eerste prijs binnen met de dubbel (D).

Marco werd knap derde in catogorie kadetten junioren E.De laatste wedstrijd was een heel gevecht, gecoacht door zijn vader! Mooie prestatie!

Matthias werd kampioen pupillen Zuid Holland.

In de kadetten poules waren mooie wedstrijden, zo wist Bjarne mooi te winnen van Björn de Klerk nadat Bjarne eerst in de halve finale door Deen werd verslagen. Deen en Matthias die beide onverslagen door hun poule heen kwamen, troffen elkaar in de finale. Resultaat: een Gorkum podium bij de kadetten: Bjarne 3e, Deen 2e en Matthias 1e.
Toen moesten Deen en Bjarne nog strijden voor de titel Zuid Hollandse Kadetten Kampioen: in een spannende wedstrijd wist Deen met 11-8 in de vijfde de titel te pakken en werd Bjarne 2e. Beiden een goed toernooi gespeeld!

Jonne won het troostoernooi bij de junioren A/B. Julian kwam helaas niet door zijn poule heen bij de junioren C. Gadder werd vierde bij de junioren C. Toch hebben ze als junior goed gespeeld!

Dit jaar was er voor het eerst een toptoernooi. Jochem de Hoop, onze trainer, deed daar aan mee. Voor onze spelers en de ouders was dit mooi om mee te maken: Jochem in actie te zien en hoe hij met knappe overwinningen een finaleplaats wist te behalen. Hij werd uiteindelijk tweede. Jochem, gefeliciteerd en wij zijn blij met zo’n goeie trainer! Het succes van Gorkum op de ZHK is ook mede dankzij zijn goede trainingen en de trainingskampen waar Gorkum spelers ook regelmatig naar toe gaan.

We kregen ook nog een cheque uitgereikt als club voor onze deelname aan de toernooien: de eerste prijs ter waarde van €400. We gaan hem besteden aan iets leuks voor de jeugdspelers…. Koert heeft de prijs in ontvangst genomen. Met deze prijs hebben we totaal 14 prijzen veroverd!
Kortom een succesvolle dag waar iedereen het beste van zichzelf heeft laten zien qua spel.
De organisatoren dank! Ook de ouders voor het rijden en begeleiden van de spelers!